Beter laat dan nooit

En daar zijn we weer. Daar ging alweer een maand. Ik ben vandaag op de helft van m’n exchange year! Er van uitgaand dat ik 29 juni terug naar huis zal gaan. Maar voordat ik naar huis ga,  ga ik de STS coast to coast doen!  Het is nog een raar idee dat over 5 maanden ik weer in Nederland ben..  En ik weet dat ik weer te laat ben met mijn blogbericht…. M’n opa en oma herinnerde me er weer aan dat ze weer een tijdje niks van mij gehoord hadden. Hierbij dus weer een nieuw bericht! (Ik zal proberen om eerder te updaten…proberen…) 

Het begrip vrije tijd komt niet echt meer in mijn woordenboek voor. Ik heb aankomende zaterdag de sub-section voor One Act Play! Voor de gene die nu afvragen wat sub-section zijn of wat überhaupt one act play is….  One Act Play is een een kort toneelstuk van maximaal 35 minuten. En dit is dan in competitie verband (welcome in America). De sub-section is de eerste ronde. En van de 5 teams gaan alleen de 1e en 2e plek door naar section (2e ronde) . Daarvan gaat (als ik het goed heb) alleen de 1e plek door naar State (finale). Ik hoop dat we sub-section halen, zal wel leuk zijn! Naast One act doe ik nu ook speech. Dat is precies wat het zegt dat het is. Je houd een speech voor een Jury (in competitie verband) en die beoordeeld je dan. Nu heb je voor speech allemaal verschillende categorieën waaraan je mee kan doen. Ik weet nog niet wat ik wil gaan doen. Voor speech heb je ook sub-section, section & state maar daarnaast heb je ook meets. Dat is ook een competitie maar dan niet voor state of dergelijk. One act & speech is nu bijna elke zaterdag en doordeweeks. En dan in maart wil ik beginnen met Track & field of golf of trap shooting of mischien gewoon wel allemaal… Track & field is atletiek maar daarbij kan je ervoor kiezen om alleen het field part te doen of het track part… Ik denk dat ik voor de optie ga om schijven te gooien… Rennen is niet echt mijn dingen. Golf is golf, nog nooit echt gedaan om midget golf na. Hahaha. En trap shooting is schieten op kleiduiven (of schijven). Ik moet nog wel even na gaan of ik dat mag doen vanwege regels enz. Daarnaast hadden we deze week snowdaze. Hierbij gaan we elke dag verkleed volgens een thema. En aan het einde van de weem heb een winterformal,  aka een soort van gala maar dan minder groot en netjes…

Ook is deze week ons nieuwe semester in gegaan en ik heb ook een nieuw rooster!

1. Chemistry (scheikunde, zelfde als vorig semester)

2. Economics (economie…. Een klas met veel seniors,  dat is wel fijn)

3. TA (Teachers assistent. Dit houd in dat je een docent helpt met dingen zoals kopietjes maken, dingen printen.  Alleen ga ik dit niet doen voor een leraar, maar voor de library … We’ll see.)

4. English (engels, zelfde als vorig semester)

5. Ceramics (potten bakken, lijkt me wel leuk! Hopelijk gaan we niet al teveel potten bakken want ik heb niet al te veel ruimte in mijn koffer. Ik heb ook al mijn hamer en klok die ik in woods gemaakt heb…)

6. US history  (amerikaanse geschiednis, zelfde als vorig semester)

7. Choir (koor, zelfde als vorig semester)

Ik heb Woods afgesloten met een B. Natural disasters met een A en voor de rest heb ik eigenlijk nog geen idee welke grade ik heb.  Het maakt ook helemaal niks uit want ik krijg toch geen echte diploma hier.

Ik zal elke dag weer hetzelfde rooster hebben. Ben dus wel blij met een verandering in het rooster. En het lukt me gewoon niet om fatsoenlijke Nederlandse zinnen te maken. mensen vragen me soms ook om iets naar het nederlands te vertalen, maar ik moet daar soms echt over na denken. Hahaha.

Een dag nadat kerst was afgelopen lag de valentijn spullen al in de winkel. En niet zo’n beetje ook…. Als je dacht dat Nederland soms erg was…. Dan ben je nog niet in de Walmart geweest rond deze tijd. Echt niet normaal hahaha.

Ik blader nu terug om te zien wat ik de afgelopen tijd allemaal gedaan heb sinds mijn laatste blog… Hier een kort overzicht…

1 januari tot 2 januari had een oud docent van Holdingford (also my volleyball coach). Me uitgenodigd om met haar familie in een nacht te overblijven in een lake house! Dit was super gezellig.  Ze hadden met de hele familie 2 huizen afgehuurd die aan een meer stonden. Maar omdat we in minnesota zitten en de temperaturen  deze week pas weer boven 0 graden C uit komen , was het meer bevroren. En er stonden allemaal vis huisjes op. In de winter gaan mensen met hun auto en al (want daar is het ijs wel dik genoeg) het ijs op om te vissen. Maar goed het was een heel leuk en een van de familie leden had zelf ook ooit exchange student!

Vrijdag 6 januari ben ik naar een boys basketbal game geweest in van Kimball (mijn school nu) tegen Holdingford (mijn oude school) in Holdingford zelf! Het was super leuk om een heleboel mensen weer te zien sinds november en iedereen herkende me nog! Haha.

Zaterdag 7 januari had ik mijn eerste knowledge bowl  (kennis quiz) meet…. Tja…. Het was een invational, wat betekend dat een school een hele boel andere scholen uitnodigt voor 1 grote competitie. En van de 57 teams in on team 54e geworden…. We waren niet de allerslechste….

Donderdag 12 januari ben ik met een vriendin van Kimball naar de film geweest (sing). Maar daarvoor nog wel even naar de Taco bell omdat zij daar nog nooit geweest was. En toen na afloop van de film gingen we naar Arbys omdat ik daar nog nooit geweest was.

Vrijdag 13 januari was er een girls basketball at kimball vs Holdingford. In het baskerbal team van holdingford zaten een heleboel meiden die ook in mijn volleyball team zaten, die ik de vorige keer niet had gezien. Ook heb ik Ashley weer gezien! (het meisje waarmee ik ben gaan jagen).

Oh en afgelopen vrijdag (20 januari) was de inaugartion van Trump! Ik heb het helaas niet heel goed kunnen volgen omdat ik op school zat. Om precies te zijn zat ik op de lathe (draaibalk)  hout te bewerken. Heb alleen het einde gezien waar Trump handen zat te schudden. Iedereen in Nederland heeft het dus beter kunnen bekijken dan ik die nota bene dicherbij Washington D.C. zit. Maar goed hahaha. Heb nog een paar mensen gesproken over de inaugeration, en de meeste vinden het eigenlijk niks dat Trump president is, maar het is de betere van 2 slechte.

Woensdag 25 januari hadden we weer een Knowledge bowl meet,  gelukkig sit keer met maar 7 andere teams.  Ons team is 7e uit de 8 geworden.  Het andere team van onze school is 4e geworden…. Het had altijd nog slechter gekund…

Ik spring trouwens echt van de hak op de tak,  haha.

Elke ochtend moeten we op school ook de pledge of Alliance zeggen. Hierbij moet je opstaan en met je gezicht naar de vlag (in ieder klas lokaal hangt een vlag) moet je het volgende riedeltje zeggen:

I pledge alliance to the flag of the United states of America, and to the republic for which it stands, one nation, under God, indivisible and liberty and justice for all.

Allemaal een beetje overdreven voor mij als nuchtere Nederlander. Doordat je dit elke dag moet zeggen, weet ik hem ook al uit mijn  hoofd….verschrikkelijk.

Alles gaat verder goed met me! Leven gaat z’n gangetje. Gelukkig zijn we uit de periode van -30 graden Celsius en is het nu wat warmer. Met wat warmer praat ik over 1 of 2 graden boven 0. Klinkt niet heel warm maar ik heb nu al het idee dat ik in korte broek en T-shirt naar buiten kan. Het heeft wel weer gesneeuwd maandag..

Als het hier helder is snachts kan je een heleboel sterren zien vaak.  Ik heb dan ook een poging gedaan tot het op de foto zetten van sterren…  Volgende keer beter…

En toen was ik al weer tig duizend woorden verder . Mocht je iets hebben waar je over zou willen lezen, laat het me dan weten! (bijvoorbeeld een dag uit mijn leven in foto’s? Iets anders?)

Emma

Sorry voor alle spelling en grammatica fouten…  Ik denk/droom soms in het Engels en soms Nederlands…  😂 😂 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s