Sneeuw, school & South Dakota

De tijd gaat ontzettend snel. Daar herinnerde me mijn oma me aan een paar dagen geleden toen ze vroeg wanneer ze weer iets van mijn zouden horen. (Sorry oma, het is nogal druk de laatste tijd). 11 dagen zijn er al voorbij sinds ik bij mij mijn nieuwe gastgezin ben. Ik heb de gastvader nog niet ontmoet omdat hij voor zijn werk weg was maar volgens plan zou ik hem vanavond moeten ontmoeten. Mensen die ik heb gesproken die hem kennen zeggen dat ik hem waarschijnlijk wel aardig ga vinden vanwege zijn humor haha.

Tot nu toe vind ik het fijn hier. De dieren zijn wel wennen maar ontzettend schattig! Opzich houd het je ook wel bezig door te helpen met dieren voeren.  Ik heb de eerste week op Kimball highschool ook overleefd! De vakken die ik het 1e semester heb zijn:

 1. Chemistry
 2. Natural disaster (Dit is een vak waarbij je ‘leert’ over natuurrampen. Maar eigenlijk is het voornamelijk films kijken en ‘knutselen’ )
 3. Woods (houtbewerking)
 4. English
 5. Draw & paint
 6. US History
 7. Choir

Het volgende semester word natural disasters, woods en draw & paint vervangen door economics, ceramics (potten bakken) en Teachers assistent (dit is een uur waarbij je een docent helpt met bijvoorbeeld kopietjes maken of dergelijk). Helaas hebben ze geen fotografie, maar ik heb nu wel ceramics J

Ik ga nu ook als activiteit na school one act play en knowledge bowl doen. En misschien nog Speech maar dat moet ik nog even zien haha. One act play is eigenlijk een kort toneelstuk van 1 act. Het mag dan ook niet langer duren dan 30-35 minuten. Knowledge bowl is een kennis quiz competitie. Je gaat dan (net zoals als met alles hier, ook one act play and Speech) strijden tegen andere scholen. In dit geval door middel van kennis vragen en het team dat de meeste goed heeft wint. Omdat Kimball in hetzelfde area zit als Holdingford zal ik dus ook wedstrijd tegen Holdingford hebben :p. Ik weet nog niet zo goed wat Speech is, iets met speeches geven haha. Dit lijkt me opzich handig om te doen om mijn Engels spreken (voor groepen) te verbeteren. Afgelopen week zijn we dus al begonnen met one act play en de groep is heel leuk, alleen hebben we nog geen script gekozen en weet ik dus ook niet wat voor rol ik ga hebben. Ik merk opzich wel dat mijn Engels iets vloeiender word in spreken, maar ik maak nog echt heel veel fouten, oops.

Naast dat ik maandag 2x verdwaald ben geraakt in school is er eigenlijk niet echt iets bijzonders gebeurd. Ik verveelde me ontzettend tijdens de lessen omdat alle docenten zeiden dat ik pas iets hoefde te doen als ze met een nieuw hoofdstuk beginnen. Ik heb dus vooral voor me uitgestaard en niks gedaan. Wel zeggen ze op de school een pledge of Alliance to the flag. Maandag ochtend stonden ze allemaal in een keer op, gaat de hand op de borst, en met hun hoofd gericht naar de flag zeggen ze dat riedeltje. Ik schrok me echt kapot de eerste keer haha. Ik sta er dus elke ochtend een beetje onhandig bij, ik ken de tekst niet  en het is voor mij raar om met je hand op je borst naar de Amerikaanse vlag te kijken en een of ander riedeltje op te noemen wat eindigt op Amen… Juist ja, sta je daar als nuchtere Nederlander.

Voor afgelopen vrijdag hadden ze hier een snowstorm voorspeld! Die dag rond 9.00 begonnen het keihard te sneeuwen en het hield eigenlijk niet op tot een uur of 17.00. We mochten daarom ook eerder naar huis (13.00) en alles was voor de rest van de dag aan activiteiten gecanceld. Uiteindelijk is er ca. 15 cm gevallen.

img-20161118-wa0015

img_20161118_125751
Ook met sneeuw dragen sommige mensen nog leggings en crocs.
img_20161118_152616
Ter indicatie hoeveel sneeuw er was gevall die die middag al.

img_20161119_094227

De rest van het weekend is het ook niet boven de 0 graden Celsius gekomen. Ook irritant ze werken hier met Fahrenheit en ik weet dat zodra het onder de 32graden F is dat het vriest. Zodra het hier dus warmer is dan 32 F loopt iedereen hier rond in een korte broek want dan is het ‘warm’. De sneeuw is hier nog niet weg en voor dinsdag en woensdag hebben ze meer sneeuw voorspeld… Vrijdag avond ben ik ook mee wezen bowlen met Jo en haar vrienden Shelly, Steve en waarvan ik de naam alweer kwijt ben. Maar dat was super gezellig en Steve was zo sarcastisch als het maar kon zijn en ja dan raad je het al…. Ik was zo sarcastisch als t maar kon zijn tegen hem hahaha.

IMG_20161118_212320.jpg

Op de weg terug naar huis was het best wel scary. Door al het sneeuw waren er een heleboel gladde plekken op de weg. Maar in Minnesota staan behalve de grote wegen nergens echt straatlataarns langs de weg en kan je de gladde plekken niet echt goed zien liggen. Maar we reden dus over een gladstuk en toen slipte de auto opeens weg naar de andere weghelft. Gelukkig kon Jo het nog recht trekken anders waren we in de berm beland. Wat geen pretje is als het donker is en -7 graden is.

Deze week hebben we ook maar 3 dagen school omdat het donderdag Thanksgiving is! Omdat de meeste familie van mij gastfamilie in South Dakota woond gaan we van woensdag nacht/ donderdag ochtend tot zondag naar South Dakota! We gaan ook black Friday shoppen in de Sioux Falls in South Dakota. En kan  ik weer een staat van mij lijstje af strepen.

Ook wat minder leuk nieuws. Door het slechte weer hier is ook een van de paarden van Jo overleden. T’ paard was dan wel al 35 jaar oud maar het was gevallen/ uitgegleden en kon niet meer overeind komen en is toen zondag ochtend overleden. En alsof dat niet genoeg was is er een katje overleden doordat hij in het waterbak van de paarden was gevallen (wat net was gevuld, water was dus niet bevroren) en is dus verdronken 😥 .

Maar een van de honden is zwanger en krijgt waarschijnelijk aankomende week haar puppies. Hopeloijk wel voordat we vertekken naar South Dakota anders moeten we haar mischien mee nemen of een andere oplossing zoeken. Echt een onhandige timing haha.

Ik spring echt van de hak op de tak hier, but I hope you still understand it lol. Het word ook steeds moeilijker om fatsoenlijke Nederlandse zinnen te maken zonder Engelse woorden er tussen de gooien.

Ik ga er weer een eind aan breien!

Koude groeten vanuit Minnesota! (op het moment van schrijven is het -7 graden!)

Emma

Ps. Er word nu al 24/7 alleen maar kerstmuziek gedraaid op de radio and it drives me nuts.

2 gedachtes over “Sneeuw, school & South Dakota

 1. Hoi Emma!

  Je zult wel verbaasd zijn van mij te horen, maar ik was net bij je ouders en je broers (die je overigens allemaal heeeeeel erg missen en ik ook natuurlijk), omdat ik Sinterklaas was tegengekomen die een presentje voor jullie had, en je mama zei dat het heel leuk was om je blog te lezen. Oef, wat een lange zin, ik hoop dat je ’t nog begrijpt…

  Ik heb je belevenissen van vorige week met heel veel plezier doorgenomen en ik niet anders zeggen dan dat ik je enorm dapper vind!
  Tsjonge, speeches geven! WoW! Ik kan me herinneren dat ik minstens een week niet sliep als ik een spreekbeurt moest geven van nog niet eens 5 minuten ;-)! En jij doet dat zomaar zonder blikken of blozen!

  En ja, na al die jaren vliegen heb ik nog steeds moeite met Fahrenheit. Dank je wel, Emma, dat je het me weer even hebt uitgelegd!

  Ik heb echt te doen met het paard en de poes, gelukkig maakt de hond het goed!

  OK dear, let’s change to English… I hope to read more stories, for now I wish you a nice and quiet Sunday with lots of sleep!

  En nog even in ’t Nederlands: amuseer je daar, laat je niet ondersneeuwen en zorg goed voor de puppies!

  Liefs van Ine X

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s