Nieuw gastgezin

Hier ben ik weer met een nieuwe update. Alleen dit keer met een onderwerp die ik eigenlijk niet gepland had te schrijven. Wat ik wel gepland had was iets over de presidentsverkiezingen, maar dat is er nu helemaal bij ingeschoten. Ik ben namelijk van gastgezin veranderd. Dit had ik toen ik hier kwam niet aan gedacht en het ging de afgelopen dagen opeens allemaal heel snel.

Zondag hadden mijn hostmom en ik een discussie die de verkeerde kant op liep. Zij heeft die avond nog m’n coördinator gebeld. Maandag avond hadden we een gesprek en aan het einde van het gesprek zei me gastmoeder dat het beter is als ik verander van gastgezin, binnen een maand. Wat nu het probleem was? Ik denk een lak aan communicatie. Soms klinkt het gewoon niet tussen mensen. Maar goed. Dinsdag middag belde de coördinator mij dat ze waarschijnlijk al een nieuw gezin had en ik daar volgende week maandag naar toe kon. Die avond heb ik mijn spullen gepakt. Woensdag ochtend heeft de coordinator mij opgepikt en zijn we naar school toe gereden om me uit te schrijven. Het nieuwe gastgezin woont te ver weg om op dezelfde school te blijven, en ik zal dus nu  naar Kimball highschool gaan. Waar ik echt om baal is dat ik geen afscheid heb kunnen nemen van de meeste mensen. Ik kwam toevallig 2 vrienden tegen in de gang maar voor de rest niemand. Ze kwamen erachter dat ik weg ging omdat de docenten het tegen ze had verteld. Omdat ik dinsdag nog er van uit ging dat ik volgende week maandag zou vertrekken had ik eigenlijk gepland om donderdag afscheid te nemen vrijdag zouden we vrij zijn. Ik heb woensdagnacht bij mijn coördinator doorgebracht en donderdag ochtend ben ik naar mijn nieuwe familie gegaan. Ik had afgelopen zondag nog eigenlijk niet kunnen bedenken dat ik die week daarop al bij een nieuwe familie zit. Het waren echt een paar hectische dagen en sorry pap en mam dat ik jullie midden in de nacht heb wakker gebeld. Woensdag ochtend was mijn gastmoeder al vertrokken dus ik heb  vaarwel  of dankjewel kunnen zeggen. Vrijdag (11/11/2016) ga ik naar school voor mijn rooster en een rondleiding. Het enige wat ik tot nu toe weet van mijn school is dat het 3 andere exchange students heeft namelijk een Tsjech, Roemeen en een Nederlandse jongen! Ik zelf begin langzaam weer tot rust te komen. Het is niet fijn als je weet dat je niet welkom bent in een huis, maar je zelf niet echt een andere kant op kan. Ik had dus ook amper geslapen afgelopen week. En woensdag nacht was de eerste redelijk fatsoenlijke nacht. Ik merkte toen pas ook dat ik eigenlijk 24/7 aan stond. Als je weet dat je ergens niet welkom bent werkt dat echt op je zenuwen. Ik ben dus heel blij dat er zo snel een gastgezin gevonden was en dat ik er weg kon. Het maakt het ook moeilijk dat je niet even met je familie of vrienden kan zijn. Ik moet ook helemaal opnieuw beginnen met vriendschappen opbouwen en mijn gastfamilie leren kennen. Ik hoop contact te houden met de mensen uit Holdingford highschool omdat ik het daar wel echt naar me zin had.

Mijn nieuwe gastgezin bestaat uit een moeder (JoAnne maar iedereen noemt haar Jo) en vader Rod. Ze hebben geen kinderen. Maar, ze wonen op een petting zoo, ik denk dat je het beste kan vergelijken met een kinderboerderij. In de zomer organiseert de moeder kinderfeestjes etc. en ik weet eigenlijk niet wat de vader voor werk doet. Ik woon nu dus op een petting zoo, haha. Ze hebben echt heel veel dieren en ook heel veel verschillende soorten! De enige huisdieren die ik ooit had waren 5 vissen, met nadruk op had. Ze hebben het niet heel lang overleeft bij mij…oeps. Ik had ook mijn twijfels aan het begin of ik het wel leuk zou vinden om met heel veel dieren samen te wonen omdat ik niet heel goed ben met dieren. Maar ik zag vandaag dus de zoo en alle dieren zijn ontzettend tam en I kinda liked it. De dieren die ze hebben hier zijn: een papagaai, kippen, kalkoenen, konijnen, katten & kittens, honden & puppies, Varkens & biggetjes, zwijnen (of iets wat er op lijkt), geiten & baby geitje,  schapen, een koe, paarden, pony’s, ganzen, een dier waarvan ik de naam niet meer weet maar het lijkt op een hamster maar dan anders, een alpaca, een lama, ezels en herten & baby hertjes! En voor de gene die het afvragen, ja de papagaai praat soms en nee niet alles leeft binnen, alleen een hond en de papagaai wonen in het huis zelf. Ik weet niet hoeveel ze van alles heeft, ik zag zelf al 5-6 honden, meer dan 15 katten, meerdere paarden, varkens, geiten en herten. En een van de honden is zwanger maar die puppies gaat ze verkopen. Best veel dus hahaha. Ik weet niet in hoeverre ik kan helpen met het verzorgen van de dieren omdat ik echt helemaal niks afweet van dieren. Het klikt tot nu toe heel goed tussen mij en Jo. Ik heb de gastvader nog niet ontmoet omdat hij weg is voor zijn werk in Arkensas. Ik ben in ieder geval blij dat ik weg ben bij mijn vorige gezin voor Thanksgiving. Met Thanksgiving ga ik naar South (of North? Niet echt een verschil tussen deze 2 staten haha) Dakota. Ze vertelde ook dat haar broer ook into fotografie is, dus dat is wel leuk.

Ik heb de President verkiezingen nog wel gevolgd. Alleen kon ik niet echt de reactie peilen van mensen op de uitkomst (Trump omg) omdat ik woensdag dus niet echt met mensen er over heb kunnen praten. Wel stond er dinsdag (de dag dat je kon stemmen) een auto op de parkeerplaats met een giga Trump sign erop. Hoewel de area waar ik in zat vooral voor Trump was, was de uitkomst voor Minnesota toch Hillary. Ik was een paar keer gevraagd voor wie ik zou stemmen, maar ik heb toen maar gewoon gezegd dat ik niet kan stemmen en anders zou ik niet gaan stemmen haha.

Maar goed. Nu nog wat leuk nieuws haha.

Het jacht seizoen is nu ook begonnen en ik ben een keer mee wezen jagen! Zondag ben ik met Ashley wezen op jacht geweest. Dit betekende 2 uur lang in een houten hokje staan en wachten tot er een deer langs loopt en dan hopen dat je hem raakt. Een erg bijzondere ervaring haha. Gelukkig hebben we niks kunnen schieten, al hebben we wel een paar deers gezien. En ik zeg nu dood leuk we met schieten, maar ik heb nog geen geweer vastgehouden… Hopelijk veranderd dat snel hahaha… Ik was dus ook bij Ashley thuis en zij had al eerder met haar familie 2 herten geschoten en die hingen in de garage zonder huid of hoofd op zijn kop…. Die geur…. Gadsiedarrie… Haar broertje is dus 14 en die was mee jagen en die liep met dat geweer op zijn schouder alsof het niets was… Rare wereld af en toe.

Met Halloween ben ik ook wezen trick or treaten. Alleen geven die Amerikanen best veel candy met peanutbutter erin en ik vind die pindakaas hier echt niet te eten hahha. Ik heb die dus weggeven en toen hield ik niet zo heel veel meer over hahaha. Het was leuk om een keer gedaan te hebben maar het lijkt heel erg op sint maarten als het gaat om langs de huizen gaan enz. Alleen dit is leuker haha.

Ik ga er maar een eind aan breien. Het is iets langer geworden dan gepland. Oops. Maandag heb ik mijn eerste schooldag en ik zal waarschijnlijk volgende week wel een korte update maken met de vakken die ik heb dit jaar hier en hoe mijn eerste schooldag was!

Sorry voor alle spellingsfouten!

Emma

3 gedachtes over “Nieuw gastgezin

 1. Hallo Emma,

  Bedankt voor je nieuwe blog, toen ik je van de week appte had ik niet verwacht zo’n naar bericht van je te krijgen. Ik begrijp uit je blog dat het heel naar geweest is en dan druk ik mij nog zwak uit denk ik. Dapper van je dat je toch doorgezet hebt want dat lijkt mij best moeilijk in die omstandigheden. Ik hoop dat je nu een fijn gezin hebt waar je je welkom voelt en dat je weer snel went op je nieuwe school. Hoop dat je wat kan bijkomen van alle nare gebeurtenissen en dat we weer snel blogs van je krijgen met goed bericht.

  Emma, bedankt voor je update, wij wensen je een hele fijne tijd toe bij je nieuwe gastgezin! Groeten van ons allemaal,

  Liesbeth.

  >

  Like

 2. Ha Emma, wat naar dat je van gastgezin moet veranderen. Klinkt allemaal niet prettig, als ik dit blog lees. Hopelijk krijg je het naar je zin bij je nieuwe gastouders.

  Was jij het niet die een spreekbeurt hield over Hillary Clinton, gevolgd door een spreekbeurt van (?) over Trump? Hopelijk merk je er niet te veel van want leuk is het niet, hier in Nederland heerste een sombere stemming na de verkiezingsuitslag.

  Veel succes en plezier op je nieuwe school. Maak je mooie foto’s?
  Groet
  Ineke

  Like

  • Hoi Ineke, ik was inderdaad de gene die een spreekbeurt over Clinton hield. Geen idee wie het over trump heeft gehouden. Het enige wat ik merk van de presidentsverkiezingen nu is dat mensen praten over hoe goed of slecht trump wel niet is. En met fotografie moet het zeker goed komen nu we nieuwe puppys hebben gekregen vrijdag.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s