The American life so far

Ben ik weer! Volgens mij was mijn doel ooit om elke 1/2 weken iets te posten. Ik probeer et nu maar gewoon 2x per maand iets te schrijven. haha. Maar het leven begint normaal te worden en het is niet heel boeiend om elke week hetzelfde te vertellen. Hier is dus een (kleine) samenvatting van de afgelopen weken. 🙂

Het Amerikaanse leven is tot nu toe aardig goed! Ik mis Nederland wel zo nu en dan. Vooral nu sinterklaas er aan komt en kerst. En soms is het gewoon makkelijker om even Nederlands te kunnen praten. Het Engels gaat al wat beter maar mijn woordenschat is niet heel groot en het is soms even zoeken naar woorden. Zo moeten we voor Page to Screen woorden leren. Nu ken ik die woorden al niet maar vaak zegt de omschrijving van het woord me ook helemaal niks haha. Ook moeten we een ghost story schrijven voor dezelfde class maar gelukkig wordt ik niet 100% afgerekend op mijn spelling en grammatica. 😀

Een tijdje terug hadden we ons laatste home football game. ik begrijp nog steeds helemaal niks van het spel maar het de sfeer is wel altijd goed! Ik ga het football niet echt missen. Het betekende vaak 3 uur lang op een koud bankje lopen te koud kleumen. En de warme chocolademelk die ze dan verkopen kan je niet het predicaat ‘warm’ geven.

DSC_1241.JPG
Links is onze school team

fb_img_1476540198502

2 weken geleden zijn we naar de grotten in zuid Minnesota geweest. We vertrokken zaterdag en aan het eind van de middag kwamen we aan bij het motel. Alleen daar aangekomen kregen we de pas van de kamer, maar de kamer ging niet open. Vervolgens kregen we een nieuwe kamer toegewezen gekregen. Maar na een paar blikken geworpen te hebben zijn we maar naar een hotel gegaan omdat de kamer echt smerig was. De volgende dag zijn we naar de grotten gegaan. Het was super mooi, ik heb alleen niet hele goede foto’s kunnen maken…

dsc_2046
De rotswand

dsc_2098

dsc_2030
Een waterval van een paar meter hoog in de grot!
dsc_2122
Een paar traptredes

Ook hebben we vorige week onze senior class picture gemaakt. Het thema was All Black. Denk dus niet dat we naar een begrafenis gingen. haha. We hebben de foto gemaakt bij een fietspad! Ja een fietspad in Amerika! Maar het is lokaal mischien beter bekend als een snowmobile pad. Snowmobiles zijn hier de normaalste dingen dus ik hoop deze winter een te kunnen bereiden. fb_img_1475781263742

Mijn Volleybal seizoen is nu ook over. 😥 Afgelopen dinsdag hadden we ons laatste volleybal game en woensdag onze laatste training. Ik ga het wel missen. Het is een goede manier om nieuwe mensen te leren kennen en vrienden te maken. En hoewel het seizoen kort was voor mij heb ik een hele leuke tijd gehad met iedereen. Amerikanen zijn daarin veel beter dan de Nederlanders. Ik was ontzettend slecht in Volleybal maar de Amerikanen zullen nooit zeggen dat je het slecht deed of slecht bent. Ze zullen je altijd aanmoedigen en dingen zeggen in de trant van ‘nice job Emma’ or ‘nice try!’. Waar ik wel van baalde is dat de teamfoto’s al waren gemaakt voordat ik kwam. ( Ik weet het Emma en foto’s is niet een hele goede combinatie). Maar het is toch leuk om een foto van je team te hebben voor later. Ik heb dus mijn camera meegenomen en tijdens de laatste training heb ik een een team foto gemaakt. Helaas staat er 1 meisje niet op, maar zij was op dat moment op vakantie naar Europa, met als eerste bestemming Amsterdam!

 

dsc_2303
Ik (nr. 14) sta er super raar op, maar goed je kan niet alles hebben in het leven…

Vorige week hadden we ook maar 3 dagen school. Van donderdag tot zondag ben ik met 41 andere exchange students naar Chicago geweest en dit was super! De busrit was 10 lang maar we hebben het overleefd. vrijdag zijn we naar het science museum en de zoo geweest en hebben we 4 uur kunnen shoppen aan Michigan Avenue. Zaterdag hebben we verschillende punten bezocht met o.a. de Bean en een uitzichtpunt. Daarnaast hebben we een boottocht gemaakt met lunch. Het zag er super luxe uit maar het eten was eigenlijk niet om te eten. oeps. Daarna hadden we wat vrije tijd op de Pier en vervolgens zijn we door gegaan naar het 360 view building. Hierbij had je een uitzicht over de hele stad en we hadden super veel geluk het met het weer! het super helder en de zon stond laag waardoor je de schaduwen van de gebouwen in het water zag (zie foto). Die avond hebben we gegeten in het Hard Rock café. Zondag gingen we al weer terug en bij het afscheid nemen merk je toch wel hoe close je bent geworden met andere meiden.

En maandag 23/10 had ik mijn eerste concert met mijn choir! Het was een bijzondere ervaring. Iedereen moest een groene gown aan. Ik heb maar 1 foto maar ik wil proberen om een groepsfoto te maken met iedereen in een groen jasje. .

snapchat-2129097334

Ik merk nu ook dat de Presidentsverkiezingen dichterbij komen. Op 8 november zijn de verkiezingen en alle 3 de tv debatten zijn geweest. Ik heb alle tv debatten gezien maar voornamelijk om de reden dat het gewoon grappig is. Clinton & Trump zitten elkaar voornamelijk persoonlijk belachelijk te maken. 😀 😀 In het gebied waar ik zit zijn de meeste mensen voor Trump. De reden hiervoor is is dat van beide idioten Trump een iets mindere grote idioot is. Maar ik had een aan mijn US History teacher gevraagd en hij had zelf ook niet echt een idee. In de tuinen van mensen zie je overal van die borden met Vote voor Trump of dergelijk. Ik heb zelf geen idee wie het gaat worden want in dat punt ben ik het met de Amerikanen eens;  het zijn beide idioten.

Dinsdag hadden we een pumpkin carving wedstrijd. Dit was ook de eerste keer dat ik een pompoen heb uitgehold. Morgen krijgen we de uitslag van de wedstrijd.  Volgende week is Halloween en ik wil dan Trick & Treat gaan doen, ook al ben ik al 18 hahaha.

img_20161025_171927
Voor mijn eerste poging is mijn pompoen goed gelukt. En als je je afvraagd waarom ik met mijn hand er in zit…Ik hou een kaars vast voor het effect haha. 
IMG_20161018_165245.jpg
Nog een losse foto. Voor de gene die afvragen hoe Minnesota er nu uit ziet. Deze foto geeft een mooi voorbeeld. Het is gemaakt met m’n mobiel vanuit een rijdende schoolbus dus het is niet helemaal scherp. Je hebt hier cornfields zover het oog rijkt. 

Tot de volgende keer maar weer!

Emma

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s