Weird Americans #1

Ik ben nu iets meer dan een maand in Amerika en ik ben een lijst gaan bij houden met dingen die me opvielen aan Amerika. Deze lijst kan natuurlijk verschillen per staat, school of gezin. Het nu ook een soort van zinnetje voor mij geworden om bij rare dingen ‘weird Americans’ te roepen.  And for all the Americans who are reading this: let me know if there are any weird Dutch things.

 1. Amerikaanse kaas. 
  Ik hou van kaas. Nederlandse kaas. De kaas hier? Je kan het beter plastic noemen. Ze kennen hier geen Jong Belegen of Old Amsterdam. Ze kennen hier Cheddar, Cheddar of Cheddar. Het is niet vies, het smaakt alleen nergens naar. En ze eten hier overal ‘kaas’ bij, zoals over chips of soft pretzels. En gisteren tijdens Culinary Arts hadden we zelf pretzels gemaakt en toen gaf de docente aan iedere groep een pot met kaas. Een pot met gele plastic Cheddar. Je warmt de ‘kaas’ dan op tot het vloeibaar is en giet het dan over je pretzel…. Gadsiedarrie. Ze hebben hier ook ‘kaas’ in een spuitbus. Dit kan je dan spuiten over je kaascracker… Juist ja. Amerikanen.cheese
 2. Boter, brood & crackers.
  Met de boter is hier gelukkig niks mis mee. Alleen wat ze ermee doen? Ze gooien het op alles. In mijn ogen hoort boter op je brood of misschien over aardappelen. Maar niet over mijn mais, popcorn of groente. Het maakt het er niet lekkerder op en eerlijk boter op je popcorn????? En ik heb hier nog geen ‘normaal’ brood gezien. Al het brood is hier soort van elastisch? Heel raar. Het is ook 2-3 weken houdbaar buiten de vriezer. Gelukkig heb ik hagelslag om het nog een beetje eetbaar te houden. En in plaats van brood eten Amerikanen crackers in hun soep?? Ze nemen dan een hand vol met (kaas)crackers en verkruimelen die boven hun soep. Het maakt je soep chunky op een slechte manier.
 3. Eten met alleen een vork.
  Amerikanen krijgen het voor elkaar om spaghetti te eten met alleen een vork. Hoe dan? Ze eten alles met een vork (op soep en steak na dan). En ik als onhandige Emma moet het dan maar zien uit te vogelen hoe je je lunch naar binnen krijgt als je alleen een vork hebt. Ik probeer mijn gastfamilie nu ook aan te leren om met mes en vork te eten, maar ze begrijpen niet hoe ik dat doe haha.
 4. Het Amerikaanse volkslied.
  Ik ken het volkslied nog niet uit mijn hoofd maar dat gaat nog wel komen. Ze zingen het hier vooraf bij elke sportwedstrijd. Iedereen gaat dan staan en richt zijn hoofd naar de Amerikaanse vlag (die hier overal hangen) en met hun hart zingen ze mee. Je zal dit dus nooit zien in Nederland.
 5. De toiletten
  Met de toilet zelf is niks mis.  Behalve dat de meeste toiletten ontzettend lag zijn. Daarnaast zijn de deuren ook heel laag,  als ik recht op sta kan ik er over heen kijken…  En het meest vervelend is de spleet tussen de deur en de rest van het hokje.  Je kan er door heen kijken vanaf de toilet (en andersom).  En met een beetje geluk hangt er een spiegel buiten het hokje en kan je jezelf zien zitten….  Ontzettend fijn natuurlijk. Daarom kies is eigenlijk altijd de meest achterste wc uit. Voordeel daarvan is, is dat het ook vaak de invalide toiletten zijn en die zijn hoger dan de normale haha.

  Nu valt het op school nog mee, maar op andere plekken….
 6. Culinary hoogstandjes       
  Naast de bovengenoemde culinaire hoogstandjes heeft Amerika nog andere ‘gerechten’.  Zo hebben ze taco in a bag.  Wat eigenlijk betekend dat je een zak met nachos neemt,  die klein maakt en vervolgens een hoop gehakt,  groente en saus bij gooit.  En dit eet je dan met alleen een vork uit de zak.  En ipv van kaas nemen ze hier chips mee op brood (en dan kijken ze mij raar aan met m’n hagelslag).  En een weken geleden hadden we een meeting met mijn organisatie hier.  Daarbij moest iedereen wat meenemen.  En blijkbaar verstaan amerikanen onder salade,  snickersalade??? Ik heb t niet geproeft maar het was een mengsel van snicker,  appel en saus.  Ook waren 9 van de 10 desserts met pindakaas. En als er 1 ding is wat ik niet lekker vind is het Amerikaanse pindakaas.  Dit is een subtiele hint voor de Nederlanders om een pot calvé pindakaas  op te sturen. Amerikanen zijn nogal verzot op saus (zoals je al merkte).  Ranch is hier heel populair, wat eigenlijk gewoon een soort van knoflook saus, is en dit eten ze dan ook bij alles, onder andere met pizza en groente. Nu we het toch over eten hebben.  Op mijn school kan je ’s ochtends ontbijt krijgen. En dit jaar hebben ze een nieuw item voor het ontbijt menu genaamd “dutch wafles”.  Als Dutch person moest ik dit natuurlijk proberen.  Ben nog nooit zo teleurgesteld.  
  Dit is alles behalve een dutch waffle.  Ik heb dit nog nooit gezien in nederland en het is geen eens een wafel. hahaha. De amerikanen zeggen zelf ook dat het ‘gewoon’  een funnelcake is.  I’m disappointed in you Americans. Als je in Google zoekt op dutch waffles, krijg je stroopwafels te zien, dus ze hadden het kunnen weten.
 7. Plasticbags & guns
  Als je hier boodschappen doet heb je naast je pak melk, brood of vlees ook een collectie wapens liggen. En als je dan vervolgens afrekent word alles voor je ingepakt in plastic tasjes. Als je dan thuis komt heb je een heel arsenaal aan plastic tasjes (en wapens). Het is hier (in Minnesota) heel normaal om meerdere wapens in huis te hebben en iedereen doet hier ook aan hunting en ice fishing. Nu is het seizoen voor bow hunt op deers en de duck seizoen is nu begonnen. En in de eerste week van november start het seizoen voor deer hunting met een geweer. Maar dat duurt maar 2 weken en daarna kan je alleen maar met bow op deer schieten. Serious business hier. De meeste tieners vinden het ook doodnormaal om als hobby’s i.p.v. hockey of voetbal, hunting te hebben.

Ik ga nog een aparte blog maken met school gerelateerde dingen (grote lijst!). Nog 10 dagen tot Chicago!

Tot ziens maar weer,

Emma

3 gedachtes over “Weird Americans #1

 1. Hey 🙂
  Ik ben ook een exchange student dit jaar en af en toe lees ik blogs van nederlandse exchange students.
  Ik zag je post over ‘weird Americans’ en het is zooo hetzelfde haha
  dat met de kaas, het brood, eten met alleen een vork, dat was leuk om te lezen want ik dacht dat ik de enige was. 🙂

  Groetjes Demey

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s