The American way to party

Ik zat er over na te denken om mijn blogs in het Engels te gaan schrijven.  Maar omdat mijn Engels nog steeds zo kansloos is als toen ik vertrok heb ik het maar uitgesteld.

Maar goed afgelopen week was een bijzondere week. Het begon afgelopen zondag (18 september) met de kroning van de Homecoming King & Queen. En als je dan afvraagt wat Homecoming is? Goede vraag ik ben er zelf ook nog niet helemaal over uit. Iets met thuiskomen van oud seniors?. Voor de kroning was de hele gymzaal versierd en de genomineerde waren allemaal strak in pak (of jurk). Kort gezegd een hoop glitter & glamour voor 5 minuten. Na afloop gingen we met een groot deel van de senior uit eten bij Applebee’s in St. Cloud. Alleen was daar de avond van te voren een steekpartij in het winkelcentrum geweest (misschien dat er over gehoord hebt, steekpartij in winkelcentrum in Minnesota) . Uiteindelijk zijn we toch maar gegaan (en er is gelukkig niks raars gebeurt). Het is alleen wel raar dat het opeens zo dicht bij is.

img_20160918_183743
De versiering in de zaal. Een meisje vertelde me dat het ze 7 uur heeft gekost.
img_20160918_194421
De genomineerde en de Queen en King

En toen was maandag de echte Homecoming week. Elke dag hadden we een thema waarna we mochten verkleden. Daarnaast hadden we elke dag games. Maandag was het thema Pyjama & Formal. Het leuke van dit alles is is dat naast het naar school gaan in je pyjama en dat de docenten ook gewoon meedoen. Het blijft toch een leuk gezicht om je leraar in fuzzy pyjama pants te zien. Die middag hadden we senior games. Daarbij moesten we o.a. een ballon aan onze enkel knopen en proberen de ballon van de tegenstander kapot te trappen.

Dinsdag was het naast Homecoming ook nog mijn 18e verjaardag! het thema voor deze dag was Flashback. Ik had alleen niks in de kast hiervoor.Dus heb ik ook niks bijzonders gedragen. Ik moet zeggen dat het een hele bijzondere ervaring was om mijn verjaardag op deze manier te vieren. We waren maandag avond al uit eten gegaan met mijn gastfamilie bij the American Burger. Op school had ik het eigenlijk maar tegen een paar mensen verteld dat ik jarig was, maar toch wist bijna iedereen het omdat de jarige blijkbaar in de nieuwsbrief worden gezet (en mensen lezen deze daadwerkelijk). Maar goed tijdens US History was ik de enigste in de klas (samen met de leraar) omdat de juniors weg waren voor een test. En toen kwam opeens mijn hele homeroom klas opzetten + een paar extra mensen en begonnen ze Happy Birthday te zingen. Vervolgens tijdens choir, begon het hele koor ook Happy Birthday te zingen. En op tijdens het laatste uur (Page to Screen) begonnen ze ook te zingen. 🙂 Omdat het homecoming week is, was er elke avond een ‘party’ bij iemand thuis. S’avonds was ik naar zo’n ‘party’ gegaan samen met andere en toen hadden 2 meisjes (Rachel & Sommer) een taart gemaakt met Fijne Verjaardag (in Nederlands ja!) erop geschreven. Oh en 3x raden wat ze nog meer deden. Juisr ja, zingen.

img_20160920_200941
De taart die ze hebben gemaakt. 

Toen ze vertelde over de party’s die er waren begon ik me af te vragen hoe Amerikanen een feestje geven. En dit verschilt nogal met de Nederlandse party. We hadden het hierover tijdens Culinary Arts en een Amerikaanse party houdt in dat je met z’n alle rond een kampvuur gaat zitten, spelletjes speelt en dingen met kaas eet. Ik heb ze toen even een beschrijving gegeven van een doorsnee Nederlands feestje… (drank en muziek). Ik heb toen echt een heleboel verbaasde blikken gekregen hahaha. Ik hoop niet dat de Amerikanen denken dat ik nu een of andere dronken zuipschuit ben. De (meeste) Amerikanen zijn op dat gebied nog ontzettend braaf. Wat ook verschilt is dat tijdens de spelletjes (zoals hide & seek or capture the flag) de jongens allemaal even serieus meedoen. Ik kan me überhaupt niet herinneren dat er een serieuze jongen was in Nederland.  Maar goed het was een leuke avond en ik wil iedereen bedanken voor de kaartjes en de berichtjes!

Woensdag was het thema Color day. Hierbij had elke jaarlaag zijn elke kleur. De seniors waren zwart, junior blauw en de rest weet ik niet. Donderdag was het thema Hawaii/ beach en vrijdag was het Husker Spirit day. Ik ben er ook eindelijk achter gekomen wat nou precies onze school mascotte is. Ik vroeg me al een tijdje af wat een Husker nou precies is. Iemand zij dus tegen mij “We husk the corn! “. En van alle school mascotte’s die er zijn in onze school mascotte een maiskolf. Een maiskolf met een groen jasje aan. Echt wauw.

Vrijdag middag hadden we een pepfest in de gymzaal. Dit hield in dat we werden klaargestoomd voor de wedstrijd die avond. Dit bestond onder andere uit een wedstrijd between de teachers and the students. En de leraren doen ook allemaal serieus hier aan mee. In Nederland zul je dit dus echt nooit vinden. Je hebt al geluk als een leerling het wilt doen. Die avond hadden we dus de Homecoming football game. Hoewel ik er nog steeds geen snars van begrijp is de teamspirit wel leuk  om te zien.

Ik heb nog wat foto’s genomen van mijn school en kluisje! Mocht je nog ideeën of suggesties hebben voor andere blogpost, let me know!

img_20160920_073844

dsc_1415
De gangen hier zijn ontzettend lang en vierkant. Het nadeel van de school hier is dat alles telt voor een cijfer. Ook huiswerk. Je kan dus niet even huiswerk skippen en het gewoon niet maken. 
dsc_1417
De kluisjes. Nummer 410 is van mij, Het lukt me eindelijk om het slot normaal open te krijgen. De truc zat m’ in door het slot eerst een paar keer naar links te draaien voordat je aan je code procedure begint.

Ik ga er maar een eind aan breien. Alles gaat nog steeds goed en met school gaat het steeds beter. Ik merk nog niet echt een vooruitgang met Engels. Maar goed. Ik ben hier nog geen maand. En ik oktober ga ik voor 4 dagen naar Chigaco met mijn organisatie!

Emma

Sorry voor alle spelling fouten…. Ik was nooit goed in spelling en zal ook nooit goed worden. ; (

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s