Eerste dagen op een Amerikaanse school

 

En m’n eerste reactie? School blijft school. Huiswerk en ik zullen nooit vrienden worden. Dinsdag stond de bus om 7.45 voor de deur klaar. Op het moment dat de bus stopt, gaan er lampen knipperen, komt er een stopbord uitgeklapt en alle auto’s wachten netjes op een veilige afstand van de bus. Vervolgens loop je die bus in en zit ie vol met allemaal jonge koters. Gelukkig zaten er helemaal achterin de bus wat oudere. Blijkbaar straal ik uit dat ik een foreign exchange student was want een van de meisjes vroeg of ik de exchange student was. Met haar heb ik de weg naar school (gelukkig maar 15 minuten) gepraat en wat Nederlandse geleerd (zonder succes).

Eenmaal in school kan je een gratis ontbijt krijgen, maar ik ben direct door gegaan naar mijn kluis. Ik had namelijk al mijn kostbare tijd nodig om mijn kluis zien open te krijgen. Met het slot wat er op zit moet je eerst naar links draaien, dan voorbij het 1e getal naar rechts en vervolgens weer terug naar links draaien. Uiteindelijk heb ik maar een random meisje in de gang gevraagd of ze me wilde helpen. De dag begon met Homeroom. Een soort van mentorklas. Dit was alleen zo omdat het de eerste schooldag was. In de gymzaal kregen we een speech van de principal en vervolgens konden we weer terug naar Homeroom. Mijn Homeroom teacher is Mr. Alcorn. Hij vroeg of ik met Google Maps mijn huis wilde laten zien aan de klas :p En ik weet niet wat ik heb gedaan, maar hij noemt me nu Dutch spy, haha. Homeroom heb ik alleen maar op dinsdag en donderdag. Het is geen apart uur, maar gewoon 10 minuten aan het begin van het 3e uur. Want dat maakt het logisch????  De vakken die ik het komende half jaar heb zijn:

  1. Chemistry: Spreekt voor zich scheikunde. De docent is alleen minder. Hij praat op een hele monotone toon en is gewoon saai. Tot nu toe heeft hij ons uitgelegd hoe we een bekerglas moeten schoonmaken en aflezen… Vrijdag hebben we een test over de eerste 20 symbolen van het periodiek systeem…. We’ll see.
  2. Journalism: Ik ben verplicht om elk semester 1 English class te kiezen. Dit semster heb ik er 2 en volgend semester heb ik helemaal geen English. Ik weet nog niet echt wat dit vak inhoud, de docente zelf ook niet… Ze vertelde dat we weinig zouden gaan schrijven maar vooral lezen. Terwijl ik bij Journalism denk dat we juist leren om artikelen te schrijven… Maar goed, Amerikanen hé.
  3. Social studies 11: a.k.a. US history. Ik volg dit op junior niveau omdat ik helemaal niks af weet van US history. De docent (Mr. Ryan) is geweldig. Hij is denkt dat Nederlanders voor de neus van een politie agent wiet roken en het met een prostituee  (spel ik dit goed?) doen. Amerikanen….Zucht…..
  4. Culinary arts: Dit is koken. haha. Als het klopt wat de lerares zegt gaan we 2-3 keer per week iets maken. Ons huiswerk tot nu toe: schrijf bij plaatjes het juiste woord. En tijdens de les woensdag moesten we een vis inkleuren… Deze class is ook voor de lunch. Als we dus iets maken kan je dit eten als lunch of als je heel veel honger hebt kan je ook gewoon nog een lunch halen in de kantine haha.
  5. Study Hall: Verplicht voor Seniors. Dit is gewoon een uur om huiswerk te maken. Voor mij is dit de tijd om naar m’n kluis te gaan en die proberen open te krijgen. Als je trouwens de les uit wilt, moet je een hall pass hebben. De docent van de klas is ook mijn Volleybal Coach.
  6. Concert Choir: Waarom ik dit gekozen heb? Leek me wel grappig. Concert choir is het koor. Maar naast de optredens op school gaan we ook mee doen met wedstrijden…. hehe. Woensdag moest de hele groep een lied zingen en op basis daarvan werd je ingedeeld in sopraam, alto’s, enz. Ik kende dat lied helemaal niet dus zat maar te playbacken. Dat is blijkbaar genoeg om ingedeeld te worden voor alto’s. hahaha. Verder is het wel leuk. In april hebben we een competition in Litchfield tegen andere scholen. Ben benieuwd.
  7. Page to Sreen: De andere English class. Eigenlijk hetzelfde. Lezen, Lezen en nog eens lezen. De docente is wel aardig. Aan het eind van het uur komt haar kleine dochtertje de klas in en die is echt ontzettend schattig <3.

De school begint om 8.10 en eindigt om 3.08. Vervolgens heb ik als het goed is van 3.20 tot 5.00 pm Volleybal practice. Soms is er een wedstrijd en gaan we met het hele team eten en met de bus naar de wedstrijd toe. Om te mogen sporten als exchange student moest ik nog eens 10.000 formulieren inleveren grrr. Maar alles is eindelijk geregeld en dit weekend ga ik mijn volleybal spullen uitzoeken. Gelukkig hoef ik geen fee te betalen ( 75 dollar) omdat ik een exchange student ben. Scheelt weer.
Daarnaast zit ik ook bij het Yearbook. Dit is geen vak zoals bij de meeste scholen maar een club. Ik hoop nog bij een andere club te gaan zoals schieten haha.

De mensen op school zijn tot nu toe heel aardig. Ik merk alleen dat ik tijd nodig heb om te wennen aan alles. Ik was ook ontzettend moe toen ik thuis kwam van de eerste dag. Waarschijnlijk door de taal, nieuwe indrukken en de hoeveelheid informatie. Aan het eind van de klas kregen we ook telkens een syllabus mee die we moeten laten ondertekenen door de ouders.

Ik heb nog geen foto’s van de school. Ze zijn best streng in het gebruik van mobieltjes. Tijdens journalism moeten we ze daarom ook in een zak hangen aan de muur met allemaal vakjes erin. Rare Amerikanen…

Emma

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s